AnsamblulDoinita

AnsamblulDoinita

luni, 3 decembrie 2012

De 1 Decembrie la Muzeul de Istorie

"Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Muzeul Naţional de Istorie a României va oferi publicului un spectacol de folclor autentic susţinut de Ansamblul Folcloric Doiniţa al Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.
 Astfel că, sâmbătă, 1 decembrie 2012, vă invităm la muzeu să vă bucuraţi de o vizită încărcată de istorie în expoziţiile permanente Tezaur Istoric şi Lapidarium – Copia Columnei lui Traian şi să asistaţi începând cu ora 13.00 la un spectacol folcloric de muzică şi dans care va avea loc pe esplanada muzeului.
Îi aşteptăm şi pe copii, în expoziţia interactivă “Fabuloasa lume a banilor” concepută de ZOOM – Muzeul Copiilor din Viena în colaborare cu FRida & freD – Muzeul Copiilor din Graz, organizarea acestei inedite expoziţii fiind posibilă în România prin intermediul Băncii Comerciale Române (BCR) şi Erste Group Bank, în cadrul programului “Sponsorizare care aduce Valoare”.
Programul de vizitare a muzeului este cuprins în intervalul orar 9.00 – 17.00.
1 Decembrie este Ziua Naţională a României, adoptată prin lege după înlăturarea regimului comunist. Din punct de vedere istoric, la 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) şi Ţara Ungurească (Crişana, Sătmar şi Maramureş) cu România." 
http://www.mnir.ro/evenimente-si-contact-muzeul-national-de-istorie-a-romaniei/anunturi/item/308-sarbatoreste-1-decembrie-la-mnir 

http://www.agerpres.ro/media/index.php/cultura/item/162153-Manifestari-la-MNIR-de-Ziua-Nationala-a-Romaniei.html



 






 
 


 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu